Brezilya Fönünde Kanserojen Madde "Formaldehit" Yüksek Seviyelerde Bulundu.
Kuaför salonlarında son zamanlarda giderek artan taleplerle yapılması da yaygınlaşan Brezilya fönünün yüksek düzeyde kanserojen madde içerdiği dünyanın en güvenilir gösterilen sağlık kuruluşları arasında olan Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) tarafından açıklandı. İçerdiği "keratin" ile saçları düzleştiren brezilya fönünün içerisinde keratinin yanısıra kullanılan "formaldehit" adlı madde kanserojen sınıfına giren maddelerden birisidir. Formaldehit maddesi buruşmayı önlemek ve uzun süre ütü kalitesini korumak için giysilerde, ojelerde ve bazı diğer kozmetik ürünlerde kullanılır. Bunun yanında küflenmeye karşı da koruyucu bir maddedir. Hastanelerde cesetlerin çürümesini önlemek amacıyla da kullanılmaktadır.
FDA’nın laboratuar testleri neticesinde içerisinde en fazla % 0,2 oranında miktarda olması gereken formaldehit, Brezilya fönünde % 8,7 - 10,4 oranında görülmüştür. 6-8 ay süre ile saçın bozulmadan düzgün bir şekilde kalmasını sağladığı için rağbet çok olan Brezilya fönünü saçlarınıza uygulatmanız aslında son derece sağlıksız bir yöntem olduğu FDA tarafından bildirilmiş ve tehlikeli bulunmuştur.
Kuaförünüzde Kullanılan Brezilya Fönünde Formaldehit Var mı Nasıl Anlarsınız? Formaldehit, vücudumuza solunum yolu, sindirim yolu ve az da olsa deri yoluyla girerek kişinin bu maddeye olan hassasiyetine göre farklı şekilde etki eder. Çoğunlukla etkisi göz, burun, boğaz tahrişi gibi mukozalarla ilgili belirtilerden ibarettir fakat formaldehit solunması, bazı hassas kişilerde uyuklama, yorgunluk, deri döküntüleri, baş ağrısı, baş dönmesi, dikkat bozukluğu ve buna benzer birçok farklı sorunlar ve astım krizleri de meydana getirebilmektedir. Yapılan fönden sonra bu tür belirtiler siz de görüldüyse "hastaneciyiz.blogspot.com" olarak tavsiyemiz size ve ailenize zararı olabilecek, ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlayan bu girişimden uzak durmanızdır. Üretici firmalar her ne kadar içeriğinde formaldehit olmadığını söylese de FDA nın testlerinde durumun böyle olmadığı ortaya çıkmıştır.
Aramalar: brezilya fönü yaptırmanın sakıncası var mı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder