Vücudun hayati fonksiyonlarını devam ettirmesi, vücut sıcaklığını koruması ve zorunlu hareketleri yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyacı olması halinde, gereken enerji miktarına uygun yağ stoklarını çeker.
Normal olarak (gereken vitaminleri, mineralleri vb. tüketerek) mükemmel yemeğe devam edebilmek için, vücut, kendiliğinden kilo fazlalılığına yol açan yağ stoklarını eritir, ilk önce birikmiş stokları yakarak gereksinimlerini karşılar.
İşletmelerde stok kontrolü için kullanılan "son giren son çıkar, ilk giren ilk çıkar" ilkesini muhtemelen biliyorsunuzdur.
Ancak, uygunsuz karbonhidratlar mevcut olduğunda, bu stok dönüşüm kuralı her zaman ihlal edilir ve bu durumda, acil ihtiyaçların karşılanması için çok kısa süreli stoklar oluşturulur (Son giren, ilk çıkar). Eğer bunlar kullanılmayacak olursa, fazlalık ondan sonra yağ olarak biriktirilir ve orada öylece kalır. YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:
Eğer uygunsuz karbonhidratları yenilen yiyeceklerden ayıracak olursak, vücut metabolizması temel işleyişine döner ve enerji gereksinimlerinin karşılanması için, yağ stoklarını ilk kaynak olarak kullanır.
Peki kullanılacak yağ stoğu olmadığında ne olur?
Stoklar tamamen kullanıldığında ve "stoksuz" kalındığında, vücut normal kilosuna dönünce, bir tür "asgari yedek stok" oluşturur ve gereksinimlere göre, bu stok otomatik olarak yenilenir.
İnsan vücudu bu şekilde, tıpkı son derece karmaşık bir bilgisayar gibi, kendi stok kontrolü için optimal bir yönetim programı oluşturur. Olumsuz karbonhidratların mevcudiyeti dolayısıyla program tahrip olmadığı sürece, bu fonksiyon mükemmel olarak çalışır.
Aramalar: neden şişmanlarız, vücudumuzda niçin yağ olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder