Ökseotu ve Ökse Otunun Faydaları

ÖKSE OTU
Latince adı, (VISCUM ALBÜM L.) dir. Gökçe ağacı, burç ağacı, çekem, gevele, purç, güvelek gibi farklı isimlerle de anılır. Diğer ağaç türleri üzerinde yetişen parazit bir bitki türüdür. Başka bir ağaca yapışarak gıdasını bu ağaçtan temin eder. Yetiştiği ağacın özelliklerini de taşır. Ökse otu parazit yaşam biçimi için daha çok diken yapraklı ağaçları tercih eder. Yumuşak odunlu ağaçlarda da görülür. Ökse otu yıl içerisinde iki dönem toplanabilir. Mart-Nisan ya da Eylül-Ekim aylarında toplanarak meyveleri ayıklanır. Ayıklanan meyveler atılır ya da haricen kullanılır. Yaprakları ve sapları kurutularak ya da taze olarak muhafaza edilir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Ökse otunun ilaç olarak genç dalları ve yaprakları kullanılır. Bezelye iriliğinde, beyaz, parlak meyveleri zehirlidir, kesinlikle dahilen (ağızdan alınarak) kullanılmaz. Taze yaprakları ve dalları da bilinçsiz kullanılmamalı aksi halde yine zehirlenebilirsiniz.

ÖKSE OTUNUN FAYDALARI
Ökse otu tansiyonu düşürür. İdrar söktürür. Krampları çözer. Taze ökseotu çok etkilidir. Şeker hastaları ve pankreas hastaları için faydalıdır. Kalp atışlarını düzenler. Damarlardaki kireçlenmeye ve damar sertliğine iyi gelir. Vücuttaki hormonların dengeli salınımına yardımcı olur. İshali keser. Uykusuzluk yaşayanlar için uyku verici etkisinden faydalanılabilir. Kansere karşı destekleyici tedavi olarak kullanılır. Meyvelerinden yapılan merhem donma anında cilde sürülerek uygulanır.
ökse otu, ökse otunun faydaları, çekem, gevele, purç, güvelek, viscum albüm l.

ÖKSE OTU NASIL KULLANILIR?
Ökseotu kurutulduğunda sahip olduğu birçok aktif maddeyi kaybeder. Bu bakımdan bitkiyi taze olarak soğuk suya bırakınız. Yarım kaşık kadar taze yaprak ve sapı bir bardak soğuk su içerisinde koyun. 8-10 saat beklettikten sonra bu suyu süzünüz. Hazırladığınız bu soğuk bitki çayını, gün içerisinde yemeklerden önce ve yemek arasında, yudumlar halinde yavaş yavaş içiniz.

İlgili aramalar: ökse otu nasıl bir bitkidir? ökse otunun faydaları nelerdir? ökse otu nelere iyi gelir? ökse otu fotoğrafı nasıldır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder