Yağsız Süt Tozu
Yağsız süt tozunun değerli oluşu, albüminlerinin yağsız oluşu, kalsiyum ve diğer besin maddeleri yanında (Riboflavin — B2) vitamini de ihtiva etmesindedir. Şüphesiz taze süt yerine kullanmak gereksiz olur fakat diğer yiyecekleri besleyici hale getirmek için kullanmak isterseniz geniş kullanım alanları vardır. Bir litre taze süt bir fincan süt tozu sayesinde iki misli besleyici hale gelebilir. Yarım fincan süt tozu, her zaman için reçetesini değiştirmeden ekmeğe, kremli soslara, çorbalara,bisküvilere edilebilir.
Süt tozunun kuru ve serin bir yerde hava almadan muhafaza edilmesi gerekir. Çünkü havadaki rutubete maruz kaldığında çok daha çabuk bozulacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder