1. Gastrointestinal Sistem Kanaması teşhisiyle yatan tüm hastalar ayağa kaldırılmamalıdır.
2. Soğuk terleme, kalp çarpıntısı, baş dönmesi halinde hemen hemşireye haber verilmelidir
3. Dışkı sayısının, renginin ve kıvamının takibi yapılmalıdır ( siyah, kırmızı, ishal şeklinde olup olmadığı, günde kaç kez dışkılama olduğu takip edilmeli)
4. Ördek, sürgü gibi ihtiyaçlar hemen temin edilmelidir
5. Kana ihtiyaç duyulan hallerde hasta yakını, kan numunesi ve kan istem formu ile birlikte kan merkezine yönlendirilecektir.
6. Hastadan kusma şeklinde kan gelirse hemen hemşiresine haber verilmelidir.
7. Hastanın diyetine dikkat edilmelidir. Hemşireye sorulmadan, hastanede verilenler dışında başka bir yiyecek kesinlikle verilmemelidir.
Hastanın Diyeti- 2 Nolu Ülser Diyeti
- Patates haşlaması
- Muhallebi
- Komposto
- Süt
8. Taburcu işlemi olduktan sonra mutlaka diyet listesi alınmalıdır.
9. Taburcu işlemi olduktan sonra ‘Taburcu Sonrası Bilgilendirme Formu ‘ muhakkak okunmalı, ilaçlar bilgilendirme formundakine uygun kullanılmalı, verilen tarihlerde kontrole gelinmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder