Nasıl Zayıflarım? Dr. Mehmet Öz 'ün Zayıflama Önerileri

Dr.Mehmet Öz 'ün 100 zayıflama önerisi;

1. Öğün atlamak, vücudu yağ depolama­ya yönelik kazınma moduna geçirir. Böylelikle kalori yakımı zorlaşır.

2. Sağlıklı seks, yediğiniz yemeği kontrol altına alma­nıza yardımcı olur. Üstelik harika bir egzersizdir.

3. Düzenli ve kaliteli uyuyun. Uyku eksikliği vücutta açlığı düzenleyen hormon sevi­yesini oynatacak ve iştahınızın artmasına sebep olacaktır.

4. Bir adımölçerle günde kaç a­dım attığınızı hesaplayın. Eğer günde 10 bin adım atmıyorsanız yete­rince hareket etmiyorsunuz.

5. Hareket etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Araştırmalar kıpır kıpır insanların daha zayıf olduğunu gösteriyor.

6. Başlamakta zor­luk mu çekiyorsunuz? İlk adım olarak kendinize bir yemek yeme not defteri ya da yürüyüş ayakkabı­sı alın. Bu tarz davranışlar, amaca ulaşma başarısını üç kat artırır.

7. Yemeğinizin ortasında du­run, 30 saniye bekleyin. O anda ne kadar aç olduğunuzu gözden ge­çirin. Sonra yemeğinize geri dönün.

8. Kendinize kilo kaybetme hede­fi koymayın. Amacınız belirli bir kıyafet bedeni ya da bel ölçüsü olsun.

9. çok yemeye başladıysa­nız bir önceki hafta açtığınız tüm boş gıda paketlerini bir kava­noza doldurun. Neler yediğinizin kanıt­larını görmek, sağlıksız alışkanlığınızı fark etmenize yardım­cı olur.

10. Sandviçinizdeki mayo­nezi hardalla değiştirip 85 kalori tasarruf edin.

11. Yemek planlama­yı otomatikleştirin. Ne yiyeceğinizi vakitlice planlarsanız, son dakika­da yapacağınız sağlıksız yemek seçimi riskini, en aza indire­bilirsiniz.

12. Yulaf dosttur! Sabah bir fin­can yulaf ezmesi yemek, öğleden sonra alelacele oburluk yap­manızı engel­leyecektir.

13. Zeytin, somon ve ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler, tatmin olmanıza yardım edecektir.

14. Fındık bir mucizedir. Bir avuç fındıkla kendinizi tok hissedersiniz. Farklı bir doku için, fındığı suda bekleterek yemeyi de deneyebilirsiniz.

15. Stres, midenizin kazınmasına ve yüksek kalori alacağınız yiyeceklere yönlenmenize sebep olur.

16. Kızarmış besinlere alışık olabilirsiniz. Ama ızgara, buğulama, haşlama, fırınlama ve buharda pişirme gibi birçok sağlıklı yemek pişirme şekilleri de mevcut.

17. Market alışverişinizi kısıtlı bir zamanda yapın. Listeniz hazır olsun, böylece işlenmiş gıdalar bölümüne sapma olasılığınız az olacaktır.

18. Susuzluğu açlıkla karıştırmayın. Açlık hissettiğinizde bir bardak su için ve gerçekten ne istediğinizi anlayın.

19. Dışarıda yemek eğlenceli olabilir, garsona ekmeği, karışık atıştırmalıkları, cips ve sosları getirmemesini söyleyin.

20. Salatanızı tabakta yemekten sıkıldınız mı? Tam buğdaydan bir pideye limonlu salatanızı sararak dürüm yapıp yiyin.

21. Fındık, meyve ya da dilimlenmiş sebze gibi sağlıklı yiyeceklerden oluşan acil durum paketleri hazırlayın.

22. Günün erken saatlerinde yediğiniz kırmızı pul biber sizi tok tutacak ve günün kalan saatlerinde yiyeceğiniz mik­tarı azaltacaktır.

23. Yemek yerken soh­bet etmeye özen gösterin, böylelikle tüm yemeği aceleyle mideye indirmeden ev­vel, doyduğunuzun farkına varabilirsiniz.

24. Öğle ve akşam yemeklerin­den önce, canlı bir yürüyüş yapın; hareket edin. Hem biraz egzer­siz yapmış olursunuz, hem de hareket ettikten sonra sağlıksız bir yemek seçi­mi yapma olasılığınız daha düşük olur.

25. Somonun faydaları­nı öğrenin.

26. Öğünlerinizde 22 santimetrelik tabaklar kullanın. Aslında çocuk yemek tabakları, bir yetişkini doyurabilecek ebatlardadır.

27. Hiçbir zaman atıştırmalık gıda­ları, kendi kutusunun, paketinin veya poşetinin içinden yemeyin.

28. Yeşil çay ya da Şili biberiyle metabolizma­nızı hızlandırın.

29. Kas, yağın en az dört katı ka­dar kalori yakar. Temel kaslara (bacak, karın ve üst vücut) odaklanarak bir güç egzersi­zi programına başlayın ve bunu haftada iki gün, yirmişer dakika yapın.

30. Kafeinsiz sade kah­ve, düşük kalorili harika bir içecektir. Kremasız, şekersiz, siyah koyu bir kahve, açlığınızı bastırma etkisi­nin yanı sıra; aynı zamanda ciddi bir antioksidandır da.

31. Doğal meyve suyu miks­leri ve düşük sodyumlu çorbalar gibi doğal su bazlı yiyecek­ler tok tutar.

32. Doğal elma sosu, muz ve ka­vun gibi meyveler için harika bir dip sostur.

33. Sizi sağlıksız hazır yiye­cekleri yemeğe iten duygusal dürtünün sebebini arayın. Bunu bilmeniz, kilo ver­me hedefinizi kafanızda netleştirir.

34. Az yağlı değil, az ka­lorili sosları tercih edin. Ağır yağlı krema ya da hayvansal ürünlerden bir sos yerine, humus gibi seb­zelerden yapılmış bir sos kullanın.

35. Kilosunu düzenli kont­rol eden ve ilerlemesini bir yere not eden kişiler, kilo kaybetmede daha başarılı olurlar.

36. Muz ve kavun gibi meyve­lere bir tutam tarçın ekleyin.

37. Protein besinlerine tat­lı krema yerine, düşük kalorili bir lezzet ekleyin. Mesela salsa so­su ya da turşu.

38. Televizyon karşısında ya da sine­ma salonunda bir şeyler atıştırmaktan kaçının!

39. Gazlı içecekleri geçin! Bunla­rın yerine sadece su içmeyi artırarak ne kadar kilo kaybedebileceğinizi görünce, şaşırabilirsi­niz.

40. Dikkat­li olun: Özellikle de “yağsız” ya da “sıfır trans yağ” olarak etiketlenmiş ürünleri alır­ken. çünkü yağ yerine çok fazla şeker veya sodyum satın alıyor olabilir­siniz.

41. Kahvaltıda meyve su­yu yerine yağsız süt için. Aşırı kilolu kişiler, kahvaltıda yağsız süt içtikleri zaman, daha az kalo­rili besleniyorlar.

42. Şekersiz sakız­lar, bir nebze bile olsa açlığınızı bastırabilir.

43. İnce pi­de üzerinde çilek veya armut deneyin.

44. Elinizin altında her zaman sebze bulun­sun. Değişik bir lezzet için kırmızıbiber ve zerdeçal ekleyin. Tek yemelik porsiyonları bölerek, buzdolabında saklayın.

45. Soya fasulyesi düşük maliyetli harika bir atıştırmalıktır. Dondurulmuş gıdalar bölümünde arayıp bulun.

46. çorbalar, hem doyurucu hem de rahatlatıcı yemek seçenekleridir. Az tuzlu sebze çorbası hazırlayın ve küçük porsiyonlar halinde saklayın.

47. Hafta içi zaman ve paradan tasarruf yapın. Yağsız bir protein olan tavuk göğsünü çokça alıp, pazar akşamı pişirin. Tüm hafta iş yerinde yiyebilirsiniz.

48. Mutfakta­ki ve yemek odasındaki masayı, sadece yemekleri hazırlamak ve yemek için kullanın.

49. Eğer hayatınızdaki tek keyif kaynağı yemek yemek­se, kendinize başka hobiler ya da uğraşlar bu­lun. Örneğin spor yapmak, müzik dinlemek, sinema ya da gönüllü aktiviteler.

50. Her öğünde bir par­ça yağsız protein tüketmeyi deneyin. Protein, karbonhidrat ve yağlardan daha faz­la sizi başarıya götürecektir.

51. Hafta son­ları yediğiniz yemekleri ve yaptığınız hareketi düşünün.

52. Mutfağınızdaki abur cubur­ların dökümünü yapın. Bunlardan kurtulun.

53. Kalo­ri dostu mey­ve ve sebzeleri doğru sezonunda yerseniz, gerçek tatlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

54. Kahvaltı e­den kişiler, diyette daha başarılıdır.

55. Tartını­zın yerine mezura kullanın. Kadınlar 82.5 cm, erkeklerse 90 cm’nin altını hedeflemelidir.

56. Yiyecek etiketleri­ni inceleyin. Porsiyon başına 4 gramdan fazla olan yiyeceklerden uzak du­run.

57. Daha hız­lı doymanızı sağlamak için, yemekten önce lif yüklü bir elma yi­yin.

58. Kremalı pey­nir ya da yağ yerine, fındık ya da badem ezmesi seçeneğini kullanın.

59. Öğünlerinizde alacağınız 5 temel besini unutmayın: Dondurulmuş çilek / ki­raz, muz, yağsız süt, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı karnıyarık otu tohumu.

60. Diyet yapan­larla yapılan araştırmalar, sabah karbon-hidrat yerine yumurta yemeyi tercih edenlerin, da­ha az acıktığını göstermiştir.

61. Somonun için­deki Omega 3 yağları, vücudunuzdaki yağ yakma kapasitesini harekete geçi­rir.

62. Akdeniz diye­ti, kalp sağlığı için çok yararlı bir beslenme şekli­dir.

63. Tam buğday makarnası daha tok tu­tar.

64. Dışarıda yediğiniz zaman, gar­sona mönüdeki sağlıklı yiyecekleri so­run.

65. Kendinize kilo hedef­leri koymayın. Amacınız belirli bir kıya­fet bedeni ya da bel ölçüsü olsun.

66. Protein ihtiyacı­nızı fasulyeden alın. Fasulye tok kal­manızı sağlar.

67. Yumur­ta veya tavuk gibi tatsız proteinlere, metabolizmayı hızlandıran acılı sosla hayat ve­rin.

68. Egzersiz öncesinde don­durulmuş çileği yoğurtla karıştırarak yi­yin.

69. Akşamdan ka­lan yağsız seçenekleri, kepekli bir dürüme sararak ertesi gün için sağlıklı bir öğle yemeği hazırlayabilir­siniz.

70. Her yemekte renk­li bir sebze ya da meyve tüketin ve mümkünse kabuğunu soyma­yın.

71. 0fiste kendi­nize ait atıştırmalık bir kutu bulundurun.

72. Mikrodalga kullanıyor­sanız, sağlıksız bir beslenme olasılığınız yüksektir. Tavuk, seb­ze ya da esmer pirinç kullan­mayı deneyin.

73. Kilo ver­dikçe bollaşan giysilerinizi dağıtın. Böylece motivasyonunuz ar­tar.

74. İki kilo ağırlık alın. Bu ağırlığın vücudunuz­da fazla yağ olduğunda sizi na­sıl kısıtlayacağını düşünün.

75. Kilo ver­me sürecinde ilerleme kaydedemezseniz, rutin olarak yaptığınız egzersizi 5’şer dakika ar­tırın.

76. Pişireceğiniz e­ti önceden dövün.

77. Bazı yemek tariflerin­de krema yerine doğal soya peyniri kullanıla­bilir.

78. Akşamları 19.00’dan sonra ye­mek yememek için elinizden geleni yapın.

79. Kepekli spagettiyi ince kıyılmış kabak, seb­ze köftesi ve çiğ domates sosuyla karıştırıp ye­meyi deneyin.

80. Taze otlar, sağlıklı bir yemeğe enerji ka­tar. Mutfağınızda bunları uygun saksılarda kendiniz yetiştirin.

81. Fast food’lar tuzlu yiyeceklerdir. Tuzu kestiğinizde besinlerdeki doğal tuzların tadının far­kına varacaksınız.

82. Hindi etinin dezavanta­jı kuru olmasıdır. Hindili burgere ya da köfteye biraz zeytinyağı ekleye­bilirsiniz.

83. Partnerinizle beraber ki­lo kaybetmeye karar verdiyseniz, birbiriniz için öğlen yemeği paketlerini hazır­layın.

84. Dışarıda yemektey­ken başlangıç olarak salatayı tercih edin.

85. Mantar, düşük sodyum­lu soya, kuşkonmaz ve zeytin gibi malzemeler, kendinizi tok hissetmenizi sağlar.

86. Adım atabileceğiniz her fırsat­ta bu seçeneği hayata geçirin. Alışveriş merkezleri, havaalanla­rı ya da metroda merdivenle­ri tercih edin.

87. Kızarmış patates yeri­ne, fırınlanmış sağlıklı elma dilimli patatesi deneyin.

88. Unutmayınki, Ka­vun, domates ve kereviz gibi sıvı bakımın­dan zengin besinler tok hissetmenize yarar.

89. Avokado, kilo kaybet­mede gizli partneriniz olabi­lir. Yüksek oranda lif ve sağlıklı yağlar içerir. Ete benzer ta­dıyla, size et yediğinizi hissettirir.

90. Bir avuç tuz­suz balkabağı tohumu, gün ortasında atıştırmak için çok iyi bir alternatiftir.

91. Doğru duruş göbek kasları­nı güçlendireceği gibi, az da olsa ekstra kalori yakmanızı sağlar.

92. Canı­nız abur cubur atıştırmak istediğinde, biraz uzanmayı dene­yin.

93. Her haf­ta bir fotoğrafınızı çekin. Böylelikle değişiminizi fark edersiniz.

94. Hazır sala­ta sosları, kalori yüklü olabilir. Kendi sosunu­zu hazırlayın.

95. Ya­rım saatlik yoga, 350 kalo­ri yakar.

96. Latin Amerika kökenli quinoa, başlıca aminoasitleri dengeli oranda içeren bir bitkidir. Kolay pişirilebilen bu tahıl, sotelenmiş sebzeler ve mantar­la iyi gider.

97. Dışarıdan aldığınız sandviç­ten mayonezi, peyniri ve ekmek ucunu ayıklayarak, 250 kaloriyi yemeğinizden kazımış olur­sunuz.

98. Rezistans (direnç) bant­ları, evde yapacağınız güç kazanmaya yönelik germe egzer­sizleri için, uygun ve makul fiyat­lı seçeneklerdir.

99. Tek lokmalık atıştırmalıklar hazırla­mak için üzüm dondurun. Veya buzlu şeker kalıbına böğürtlenli yoğurt doldurun ve bunu dondurun.

100. Yemeğe oturma­dan önce pişirdiğiniz yemek miktarının fazlasını paketleyip buzdolabına kaldırın.


Esra Özübek, El­le


Konuyla ilgili aramalar: nasıl zayıflarım , kilo verdiren yiyecekler , zayıflatan yiyecekler , nasil zayiflarim , zayıflamak istiyorum , nasıl kilo veririm , nasıl zayıflayabilirim , diyet tarifleri , yiyerek nasıl zayıflarım , diyet yiyecekler , kilo vermek için ne yapmalıyım , Dr. Mehmet Öz zayıflama önerileri

--> GÜZELLİK, SAÇ VE CİLT BAKIMI SAYFASINA DÖN <--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder