Hamilelik dönemi başlangıcından itibaren kadınların bir takım psikolojik ve fizyolojik değişimlere maruz kaldıkları bir dönem olarak bilinmektedir. Bu dönemde anne adaylarının genelinde görülen sorunlardan biri de halsizlik durumudur. Halsizlik hamilelik dönemlerinin ilk evrelerinde görülen bir sorun olmakla birlikte genel itibariyle 4. aydan sonra azalmaya başlamaktadır. Ancak kimi hamilelerde halsizlik sorunu hamilelik döneminin sonuna değin devam edebilmektedir. Hamilelik döneminde bir süre sonra ortadan kaybolan halsizlik normal karşılanırken, tüm bu dönem boyunca yaşanan halsizlik sorunu vücuttaki demir ve vitamin eksikliğine işaret etmekte olup, doktora danışılması uygun olan bir durumdur.
Hamilelik döneminde yaşanan halsizlik sorunu anne adaylarında aşırı uyku ve baş ağrısı gibi durumları yaşatır. Bazı durumlarda halsizlik sorunu kadınlarda terlemeye de yol açmaktadır. Kadınların hamilelik döneminde yaşadıkları halsizlik sorunu genel olarak hormonal değişimlerden kaynaklanmakta olup, yanlış beslenme de halsizlik sorununa yol açabilmektedir. YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:
Hamilelik döneminde yaşanan halsizlik ve buna bağlı olarak gelişen uyku ve baş ağrısı sorunu için mutlaka doktora danışılmalıdır. Hamilelik döneminde ilaç kullanımı mümkün olduğunca yapılmamalı, baş ağrısı gibi sorunlar için doktora danışılmadan ilaç kullanılmamalıdır. Sakin ortamlar ve hafif egzersizler vücudu rahatlatarak halsizlik ve diğer sorunlar için bir önleyici olabilmektedir. Bunun yanı sıra düzenli bir beslenme programı uygulamak da kadınların halsizlik sorununun çözümü için idealdir. Bütün bunların yanı sıra anne adayları normal zamanlarında yaptıkları aktiviteler kadar kendilerini yormamaya ve fizyolojik ve hormonal değişimlerine uygun davranmaya dikkat etmelidir.
İlgili aramalar: hamilelikte halsizlik neden olur? gebelikte halsizlik nasıl geçer?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder