Tedaviniz için size uygulanacak yöntem hakkında bilgi sahibi olmak en doğal hakkınızdır. Uygulanacak tedavinin ı yararlarını ve olası komplikasyonlarmı öğrendikten sonra yapılacak işleme rıza göstermek ya da göstermemek yine kendi kararınıza bağlıdır. Bu açıklamanın amacı sağlığınızla ilgili konularda sizi daha bilinçli bir biçimde ortak etmektir.
Tedaviye başlamadan önce hastaların sistemik rahatsızlıklarını (kalp, şeker hastalığı, tansiyon vb.),bulaşıcı bir hastalığı (hepatit gibi), varsa kullandığı ilaçları hekimiyle paylaşması hem kendi güvenliği hemde hekim için önemlidir.
Lokal Anestezi: İnsan vücudunda his iletimi yapan sinirlerin, belirli bir bölgesinin, anestezik maddelerle (lidokain, mepivikain vb.) geçici süre iletim yapılmasının engellenmesi olarak kısaca tarif edilebilir.
Diş hekimliğinde kullanılan lokal anestezi sonucu oluşan his kaybı süresi, kullanılan anestezik maddeye, anestezinin uygulandığı bölgeye ve kişinin anatomik yapısına göre, 1-4 saat arasında değişiklik gösterir.
Anestezi sonucu fasiyal paralizi (geçici yüz felci), amfızem (yüzede şişlik), hematom (yüzde kızarma, morarma) gibi komplikasyonlar oluşabilir. Bu durumlar geçici olup endişe edilmesine gerek yoktur.
Anestezi sonucunda ayrıca alerjik reaksiyon (anafılaktik şok)oluşabilmektedir. Bu durumda acil müdehale edilmesi gerekmektedir. Bunun için hastanın herhangi maddeye alerji olup olmadığını (penisilin alerjisi vb.) tedaviye başlamadan önce veya hekim reçete(ilaç) yazacağı zaman söylemesi gerekmektedir.
Diş çekiminden sonra:
l-Tamponu tam çekim yerinin üstüne gelecek şekilde 20-30 dakika sıkılması gerekmektedir.
2- 2 saat bir şeyler yememeli; sonrasında çekim boşluğuna yiyecek artığı kaçmamasına özen
göstermelidir.
3- Diş çekildikten aynı gün içinde soğuk sıcak yememeli ılık yemelidir.
4- Çekim günü ağrı rahatsızlığı olabilir. Aspirin dışında uygun bir ağrı kesici kullanmalıdır.
5- Sonraki günlerde çekim yerinde ağrı olursa tekrar hekimine başvurmalıdır.
6- Çekim yerindeki enfeksiyona bağlı olarak çekim kavitesi etrafındaki kemik çıkıntıları hasta tarafından hissedilebilir. Bu orada kök kaldığı anlamına gelmez. Yapılması gereken vakit kaybetmeden hekiminize başvurmaktır.
>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak aydınlatılmış ve bilgilendirilmiş hasta onam formunu bilgisayarınıza indiriniz.
--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--
Diş Çekimi Onam Formunu İndir - Alternatif İndirme
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder