Ağız Kokusu Tedavisi
Uzun süredir ağız kokunuz varsa ve bundan kurtulmak istiyorsanız.
1. Ağızda tespit edilen çürük, kırık dolgu, dişeti cebi, hatalı protez gibi bütün koku kaynaklarını tedavi ettirin.
2. Günde en az 2 defa yaklaşık 3 dakika etkili bir biçimde dişlerinizi fırçalayın.
3. Dil temizliği konusuna gereken önemi vermelisiniz. Dil temizliği ağız kokusunda çok önemli bir yere sahiptir. Özel dil temizleyicileri ya da diş fırçası kullanılarak mutlaka dilin arka kısımları günde bir kez temizlenmelidir.
4. Çay ve kahve gibi içecekleri mümkün olduğunca az tüketin. Çünkü bunlar ağız ortamındaki ancorop mikrop üremesini artmasına sebep olur.
5. Sigara, alkol ve baharatlı gıdalar kontrollü kullanılmalı, hatta mümkün ise kullanılmamalıdır.
6. Kalan proteinler bakterilerin etkisiyle kokulu gazlara dönüştüğü için süt içtikten ya da süt ürünleri yedikten sonra dişlerinizi mutlaka fırçalayın.
7. Şekerli gıdalar da aynı şekilde bu gazları üretmekte hammadde olarak kullanılır. Bu tür gıdalar alındıktan sonra da günlük fırçalamaya ek olarak ağız hemen temizlenip kalan artıklar ağızdan uzaklaştırılmalıdır.
8. Ağız kuruluğuna neden olduğunu hissettiğiniz bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışarak bunu değiştirin, değiştiremiyorsanız yan etkileri için doktorunuzdan durumunuza uygun tavsiyeler alın. Hiçbiri olmuyorsa günde on bardak su içerek ağızda oluşan kuruluğun olumsuz etkilerini azaltmaya çalışın.
9. Şeker içermeyen ksılitol gibi tatlandırıcı içeren sakızlar çiğneyin. Çiğneme tükürük akışınızı uyarır ama şekerli sakız çiğnerseniz durumu daha da kötüleştirirsiniz. Şekersiz sakızlarla gün içerisinde tükürüğünüzün daha fazla üretilmesine yardımcı olursunuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder