Kırmızı (kara) üzümü ve yeşil (sarı) üzümü değerlendirecek olursak içerdiği renk pigmentleri nedeniyle kırmızı ve çekirdekli üzümü tercih etmek sağlığımızı açısından daha faydalıdır. Üzümün içeriğindeki önemli maddeler çekirdeğinde yoğun olarak bulunmaktadır. Bunlar antioksidan etki sağlayarak kansere karşı koruyucu etkiye sahiptirler. Üzüm şekerli bir meyve olduğu için ve kan şekerini de çabuk yükselttiği için tüketirken aşırıya kaçılmaması gerekir. Özellikle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol etmeleri açısından üzümü, porsiyonuna dikkat ederek tüketmeleri gerekmektedir. Yine kırmızı ve yeşil üzümü kıyaslayacak olursak kırmızı üzüm antioksidan özelliği bakımından yeşil üzüme göre 5 kat daha fazla etki göstermektedir. kırmızı üzüm bu etkiyi içerisinde kendisine renk veren pigmentler sayesinde daha çok yapabilmektedir. Üzümün damar tıkanıklığını önleyici etkisi nedeniyle sık olarak tüketmek faydalı olacaktır ancak tüketim açısından kırmızı (kara) üzümü çekirdekleriyle birlikte tüketmek daha faydalıdır.
Üzümün Faydaları
Üzüm, içerdiği proantosiyanidinler nedeniyle kalp-damar hastalıkları açısından koruyucu bir etkiye sahiptir. Kanı sulandırdığı için kan akımını hızlandırarak yine bu özelliği nedeniyle de kalp-damar sağlığına faydalıdır.
Kırmızı (kara) üzümü ve yeşil (sarı) üzümü değerlendirecek olursak içerdiği renk pigmentleri nedeniyle kırmızı ve çekirdekli üzümü tercih etmek sağlığımızı açısından daha faydalıdır. Üzümün içeriğindeki önemli maddeler çekirdeğinde yoğun olarak bulunmaktadır. Bunlar antioksidan etki sağlayarak kansere karşı koruyucu etkiye sahiptirler. Üzüm şekerli bir meyve olduğu için ve kan şekerini de çabuk yükselttiği için tüketirken aşırıya kaçılmaması gerekir. Özellikle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol etmeleri açısından üzümü, porsiyonuna dikkat ederek tüketmeleri gerekmektedir. Yine kırmızı ve yeşil üzümü kıyaslayacak olursak kırmızı üzüm antioksidan özelliği bakımından yeşil üzüme göre 5 kat daha fazla etki göstermektedir. kırmızı üzüm bu etkiyi içerisinde kendisine renk veren pigmentler sayesinde daha çok yapabilmektedir. Üzümün damar tıkanıklığını önleyici etkisi nedeniyle sık olarak tüketmek faydalı olacaktır ancak tüketim açısından kırmızı (kara) üzümü çekirdekleriyle birlikte tüketmek daha faydalıdır.
Kırmızı (kara) üzümü ve yeşil (sarı) üzümü değerlendirecek olursak içerdiği renk pigmentleri nedeniyle kırmızı ve çekirdekli üzümü tercih etmek sağlığımızı açısından daha faydalıdır. Üzümün içeriğindeki önemli maddeler çekirdeğinde yoğun olarak bulunmaktadır. Bunlar antioksidan etki sağlayarak kansere karşı koruyucu etkiye sahiptirler. Üzüm şekerli bir meyve olduğu için ve kan şekerini de çabuk yükselttiği için tüketirken aşırıya kaçılmaması gerekir. Özellikle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol etmeleri açısından üzümü, porsiyonuna dikkat ederek tüketmeleri gerekmektedir. Yine kırmızı ve yeşil üzümü kıyaslayacak olursak kırmızı üzüm antioksidan özelliği bakımından yeşil üzüme göre 5 kat daha fazla etki göstermektedir. kırmızı üzüm bu etkiyi içerisinde kendisine renk veren pigmentler sayesinde daha çok yapabilmektedir. Üzümün damar tıkanıklığını önleyici etkisi nedeniyle sık olarak tüketmek faydalı olacaktır ancak tüketim açısından kırmızı (kara) üzümü çekirdekleriyle birlikte tüketmek daha faydalıdır.
Etiketler:
kara üzüm,
kırmızı üzüm,
üzüm,
üzümün faydaları,
üzümün yararları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder