Hazırlanması çok güç olduğu için, elektrikli mutfak araçlarının bulunmadığı yıllarda, sebze sularından pek yararlanılmadı. Bugünkü özsuların güzel görünüm ve kokularını veremeyen birtakım sıvılar bazı barlarda sunulurdu. Oysa, günümüzün modern doktorları, dişleri kötü durumda olup da, çiğ sebzelerden gerekli yararı sağlayamayanlara ya da sebze yemeyi sevmeyenlere şiddetle sebze suyu tavsiye ederler. Selülite tahammülü olmayanlara taze havuç suyu ile süt karışımı öğütlenir.
Kaliforniya'lı bir doktor, ülseri, birkaç hafta içinde, taze lahana suyu ile tedavi ettiğini açıklayınca büyük şaşkınlık yarattı. İyileştirme kürü, bir litre lahana suyu ya da %75 lahana %25 kereviz suyuna dayanıyor. Hemşire Caroline'in "bitkinin kanı" nın değeri tıp çevrelerinde ilk defa böyle ortaya çıkıyordu. Biz ise, daha çok, taze sebze sularının güzelleştirici yanları ile ilgileniyoruz. Eğer sağlığınız izin veriyorsa ve sebze suları kürlerinin özelliklerini öğrenmek istiyorsanız Dr. H. E. Kirschner'in yazdığı "Sağlık için sebze suları" adlı kitabını okuyunuz. Beslenme konusunda yıllarca denemeler yapmış olan Dr Kirschner, bu kitabında sebze suları sayesinde elde ettiği iyileştirme yöntemlerini anlatıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder