Alzaymır Belirtileri Nelerdir?
Halk tarafından alzaymır olarak okunan esas adı alzheimer olan bu hastalık kısacası bir tür akıl rahatsızlığı olarak ifade edilmektedir. Alzheimer hastalığının ortaya çıkmasının nedeni ise beyin içerisinde yer alan sinir hücrelerinin (nöronların) dejenere olması ve beyin dokusunda meydana gelen şekil değişiklikleri büzüşme/buruşma gibi olumsuz gelişmeler neticesinde olmaktadır. Bu hastalığın kısaca akıl rahatsızlığı olarak ifade edilmesinden dolayı hastalık beyinde gerçekleştirilen düşüncelerin, uzuvların kullanılması ve dilin kullanılması (konuşma yapmak) gibi işlevlerin kontrolsüz bir şekilde gerçekleştirilmesiyle yaşanmaktadır.
Ayrıca bilim adamları tarafından yapılan çeşitli araştırmalar neticesinde Alzheimer hastalığının ortaya çıkışının tam olarak neyden veya nelerden kaynaklandığı çözümlenememektedir. Fakat tüm bunlara rağmen hastalığın oluşmasının tahmini nedenlerinin irsi / kalıtsal yollarla anne ve babadan geçmesi, yaşam süreci boyunca yaşanan olumsuz gelişmeler, sıkıntı ve stres gibi yaşlılık dönemine kadar süren huzursuz bir hayattan kaynaklandığı belirtilmektedir.
Alzheimer Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Öncelikle hastalık yaş itibariyle belirginleşebilmektedir. Genellikle 60 ve 65 yaş üstü yaşlılık dönemlerinde bireylerde görülmektedir. Fakat bu yaş sınırı 40 yaşa kadar düşebilmektedir. Zihinsel / düşünsel yeteneklerin azaldığı veya kısıtlandığı ve hatta kontrol edilememesinden dolayı gözlemlenebilmektedir. Kısacası bilinçsiz bir şekilde uzuvların kullanılmasından belirlenmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder