Yapılan araştırmalar ülkemizde yağ tüketiminin günlük 120 ile 150 gram arası olduğunu göstermiştir. Yani aşırı derecede, günlük ihtiyacımızın hemen hemen iki katı yağ tüketmekteyiz. Metabolizma rahatsızlıklarına (kolesterol artışına) karşı ilk önlem olarak günlük yağ tüketimini 70 gram ile sınırlandırmak şarttır. Et, balık, sucuk, peynir gibi besinlerde bulunan gizli yağı da dikkate almak şarttır.
İdeal olan karışık bir besinin üçte bir doymamış, üçte bir doymuş, üçte bir de muhtelif doymamış yağlar içermesidir.
Kısacası insanı doymuş yağ asitleri şişmanlatır, bunlar vücutta mevcuttur, kalıcıdır, ayrıca hayvani ve bitkisel yağların ilavesini gerektirir. Vücutta yağ eksikliklerine karşı günümüzde en çok balık yağı tavsiye edilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder