Sağlıklı Bir Doğum İçin Ne Yapılmalı?

Gebeliğe alışmak, Mutlu Bir Hamilelik İçin Ne Yapmalıyız?

Gebelik beklenen bir olay olsa bile alışmak zaman alır. Çoğu kadın şişmanlamaktan, gebelikte vücutta ortaya çıkan değişikliklerden hoşlanmaz. Çoğumuz bebeğin sağ salim doğmasını bekler, yaşamımız da yapacağı değişikliklerden kaygılanırız. Bebek sahibi olmak yaşama, yaşam biçimine köklü ve gerekli değişiklikler getirir. Gebe kalmadan önce ilerde neler duyacağınızı bildiğinizi sanırsınız, ancak bilemezsiniz. Çünkü gebelikle birlikte duygular da değişir ve doğumda da değişecektir. Değişeceğinizi bilmeniz çok önemlidir, böylece ortaya çıkan değişiklikler sizi ürkütmez, şaşırtmaz. Güvenli, mutlu bir gebelik için aşağıdakileri yapmalısınız:

— Kendiniz, gereksinimleriniz, bebek ve gereksinimleri, eşiniz ve gereksinimleri üzerine düşünmeye başlayın. Listeler, takvimler, cetveller hazırlayın. İçinizdeki doğal annelik içgüdüsü gerekli malzemeyi edinmenize yardım eder. Bu içgüdünün giderek arttığını ve gebeliğin altıncı ayından sonra en yüksek düzeye ulaştığını göreceksiniz.

gebeliğe nasıl alışılır hamilelikten öncesi nasıl sağlıklı çocuk doğurulur

— Yardım bulmaya çalışın, ilk olarak tıbbi yardıma gerek olacak. Gebe bir kadın olarak bu sizin haklarınızdan biridir. Daha sonra, en önemlisi, size destek olacak, iyi, olumlu bir arkadaşın yardımına gereksiniminiz olacak. Eşiniz gebelik sırasında duygusal gereksinimlerinizi yerine getirmeye çalışabilir, ancak size destek olacak iyi bir kadm arkadaş bulmanızda fayda vardır. Olabilirse normal doğum yapmış, sağlıklı çocukları olan, anneliği mutlu bir deneyim olarak gören bir arkadaş bulun. Bütün gebelik deneyimini bu arkadaşla paylaşabilirsiniz. Notlarınızı karşılaştırabilir, duygularınızı ve duygusal değişiklikleri tartışabilir, akıl danışabilirsiniz; kısaca, konuşabileceğiniz birine sahip olursunuz.

- Akıl danışın. Akıl danışabileceğiniz en iyi insan doktorunuzdur. Bunu bir an önce yapmaya bakın, çünkü kendinizin ve bebeğinizin sağlık ve mutluluğu için ilk günlerden başlayarak yapmanız gereken şeyler olacaktır. Beslenme, ne zaman ne kadar kilo almanız gerektiği, yapmanız ve yapmamanız gereken egzersizler, giysiler, göğüsler ve göğüs uçlarının bakımı, ilaç alma, sigara içme, alkol alma, dikkat etmeniz gereken tehlike işaretleri ve gebe bir kadın olarak haklarınız konusunda yardıma gereksiniminiz olacaktır. Kendiniz ve bebeğiniz için elinizden gelen her şeyi yapmaktan çekinmeyin; zaman geçirmeden yardım isteyin.

- Gebelikle ilgili bulduğunuz her kitabı okuyun, Doğum öncesi muayeneleri aksatmayın, böylece neler olup bittiğini anlar, kocakarı masallarına inanmaz, sizi rahatsız eden ve kafanızı karıştıran her şeyi öğrenirsiniz.

- Gebelikle ilgili olumlu (heyecan, yaratıcılık,,güçlülük, enerji, sevgi, duygusallık gibi) ve olumsuz (korku, bağımlılık, yorgunluk, işini yitirmekten korkma, biçim bozulması gibi) duygulara, kimi sorulara (Nasıl olacak? Çok mu acı çekeceğim? Bebeğim normal olacak mı? Becerebilecek miyim?) kendinizi hazırlayın. Bütün bunlar olağandır ve sizi kaygılandırmamalıdır. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


- Eşinizi en başından işin içine sokun, duygularınızı anlatın, korkularınızı paylaşın, ruh halinizi açıklayın, gebelik ve çocuk bakımını birlikte öğrenin, doğum öncesi muayenelere birlikte gidin. Doğumda yanınızda bulunmasını isteyin. Dış görünüşünüze özen gösterin, onunla çıkın, gezin, olabildiği kadar uzun süre (doğumdan birkaç gün öncesine kadar) cinsel ilişkiyi kesmeyin. Ona daha önceki gibi özgürlük tanıyın. Çocuk yetiştirme sorumluluğu üzerine eşit kurallar koyun.

- Başka çocuğunuz varsa, gebelik kesinleşir kesinleşmez onlara da söyleyin. Gebeliğin gelişmesini duvara asacağınız bir tabloda gösterin. Bebeğin tekme atışını elleriyle duysunlar, bebek için yapılan hazırlıklara katılsınlar, bebeğinize isim seçmenize yardım etsinler. Bebek doğduktan sonra eşinizin kucağına verin, böylece kollarınız çocuklarınızı kucaklayabilmeniz için boş kalacaktır. Onlara yeni kardeşlerinden armağanlar getirmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder