Bu zamana kadar bebek bekleyen kadın hastanede gereksinim duyacağı şeyleri hazırlamış olmalıdır ve genellikle hazırda bir çantası vardır. Gerekenler bir düzeye kadar kendi kişisel isteklerine ve yöresel geleneklere bağlıdır. Genel olarak çantada şunlar olmalıdır:
Gecelik veya pijama (2 veya 3 takım)
Birçok kadın pijamayı tercih eder ve onun yalnız üst kısmını giyer. Pijamalar birçok bakımdan gecelikten daha kullanışlıdır. Özellik eğer anne bebeğini emzirecekse. Ne yazık ki, bazı hastaneler hastanın bir hastane elbisesi giymesinde ısrar eder. Bu da genellikle çirkindir.
Sütyen. Aynı şekilde rahat iki sütyene ihtiyaç vardır.
Yatak ceketi
Elbise. Ambulans pek çabuk gelebileceği ve hasta doğumdan önce 24-48 saat arasında ayakta olduğu için elbise gereklidir.
Yatak odası için terlikler
Sağlık kuşağı. Sıhhî bezler genellikle hastanelerde verilir, fakat bazı hastaneler bunları hastanın kendinin getirmesini, sterilize edilebilmesi için doğumdan önce ister.
Mendiller veya kâğıt mendiller:
Diş macunu, diş fırçası, tuvalet sabunu, el bezi, tırnak fırçası, saç fırçası, tarak, el aynası, makyaj takımı, parfüm, talk pudrası.
Güzellik bakanın gözünde olabilir. Yeni anne memnun olmaya güzel olmaya hakkı vardır. Toplumumuzda insan eliyle yapılan güzellik malzemeleriyle buna neden katkısı olmasın?
Yazmak için bir kağıt ve kalem ayrıca teknoloji çağında olduğumuz için yanımıza laptop bilgisayarımızı da alabiliriz. Bebek bir kere doğunca sayısız insanla bu mutluluğu paylaşmak gereği şaşırtıcıdır.
Kitaplar. Yatak devresi, hareketli anların arasında bir dinlenme zamanıdır. Özel hastanelerin bir çoğunda bulunur fakat eğer yoksa portatif bir televizyon ve kitaplar zamanı doldurur.
Bebek giysileri. Hastaneden çıkışta bebeği giydirmek için bir takım. Hastaneler genellikle loğusalık süresinde gecelik ve bez verir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder