Kınanın Faydaları ve Yan Etkileri

İÇİNDEKİLER:
Ki­nin Kinidin Çinkonin Çinkonidin GiLikoz Sakkaroz Kinovoz Reçine adetn.

KINANIN YAN ETKİSİ: Hamilelere sakıncalıdır­. Ciltte tahriş yapar.ŞİFASI:
1) Sıtma: Kına, kına ağacı, içindeki minerallerin zenginliği ile sıtmanın ilacıdır­. Kına, kına ağacı­nın kabuğu öğütülüp kuru üzüm ve balla tatlanlandırılarak yenmeye devam edilir­. Kına, kına unu soğuk bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir­.
2) Vücuda kuvvet verici: Kına, kına unu, polen, ısırgan tohumu ile beraber macun yapılıp yenmeye devam edilir­.
3) Ağrı kesici: Kına, kına kabuğu, Selvi kozalağıyla beraber kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir­.
4) Ateş düşürücü: Kına, kına unu, sirkeyle karıştırılıp içilir­. Vücut pansuman yapılır­.
5) İştah açıcı: İçeriğindeki Ki­nin Acı olduğu için iştah açar. Kaynatılıp içilir­.
6) Grip, öksürük: Kına kabuğu, tarçın ve kekikle beraber kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir­.
7) Tansiyon düşürücü: Kına, kına unu soğuk bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir­.
8) Kalp ritimleri­ni düzenleyici: Kına, kına unu soğuk bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir­.
9) Tifo: Kına unu, sıcak bal şerbetine katılıp içilmeye devam edilir­.
10) Kan yapıcı: 100 gr. Toz Kına, 300 gr. Ezilmiş kara üzüm, 300 gr. Bal karıştırılıp 1 ‘er tatlı kaşığı yenir­.

Konuyla ilgili aramalar: Kınanın yararları nelerdir

Kaynak: http://www.alternatiftedaviler.gen.tr/sifalibitkiler/kina.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder