Arpacık Nedir? Arpacık Nasıl Geçer? İt Dirseğinin Bitkisel Tedavisi

Arpacık nedir?


Halk arasında it dirseği denilen hastalık göz hekimleri için ikiye ayrı­lan bir rahatsızlığı içerir. Biri akut diğeri ise kronik bir durum­dur. Arpacık bir enfeksiyondur. Üst ve alt göz kapağının içinde kıkırdaktan yapıl­ma bir iskelet vardır. Bunun içindeki bezlerin iltihaplanması durumuna halk arasında arpacık denir. Bu iltihap başladık­tan bir süre sonra göze doğru olursa iç arpacık, kapağın dış tarafı­na doğru olursa dış arpacık dedi­ğimiz görüntü meydana gelir.


Tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Çünkü bu iltihap ken­di kendine ya da ilaçla toparlansa bile o kıkı­rdağın içindeki bezlerde kronik olarak duracaktır. Gözün ve vücudun bir sonraki direnci düşünce yeniden harekete geçecek ve yeni­den belki de daha büyük arpacık haline gelecektir. Burada unutul­maması gerekenlerden biri arpacık denilen şişlik, daha sonra orda lokalize kalma­yıp etrafa yayılabilir. O zamanda göz ve çevresi şişebilir ve çok daha büyük enfeksiyonları doğura­bilir.


Gözde sürekli olarak arpacık çıkıyorsa ne tür sorunlar akla gelmeli?


Gözde sürekli arpacık çıkması vücudun direncinin düştüğü­nün işaretidir. Bu direnci düşürecek şeyi vücuttaki enfeksiyon ve bu­nun dışındaki imnolojik hastalıklar olabi­leceği gibi psikolojik ya da düzensiz hayat uykusuz­luk gibi nedenlerde arpacığın nedeni olabilir. Bu nedenle sık sık arpacık çıkan kişi­ler her şeyden önce hem göz doktoru­na hem iç hastalıklarına gerekiyorsa iç hastalıkları doktorunuzun göndere­ceği diğer branşlara da muayene olmalıdırlar. Direnç düşükse ve enfeksiyonlar tekrar­lıyorsa sonuçta vücutta bir problem var demektir. Bu problemleri bulmak ve üstesinden gelmek için bir takım testler yapılması gerekmek­tedir. Ancak bunla­rın ne olacağına yine göz hekimi ve göz hekimin sevk edeceği dahiliye yada diğer hekimler ka­rar verecektir. Hastalarımız kendi başlarına değil hekimlerine başvurarak bu test­leri yaptırmaları uygun olur.


Arpacığa iyi gelen bitkisel tedaviler:


1. Papatya, asma yaprağı, ceviz yaprağı, mürver çiçeği, peygamber çiçeği, sinirli ot yaprağı, ayrı ayrı veya karıştırıla­rak kaynatı­lıp pansuman yapılır.


2. Sarımsağın bir dişi kesilip arpacığa sürü­lür. Ekşinar suyu veya çayın demi arpacığa sürü­lür.


Konuyla ilgili aramalar: arpacığın tedavisi , gözümde arpacık çıktı , gözümde it dirseği çıktı , arpacık nedenleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder