Suyun hayatımız için çok önem taşıyan yeni bir faydası daha gün yüzüne çıktı. Kış aylarında daha az su yüketiyoruz halbuki vücudun fonksiyonlarını sürdürebilmesi için yaz, kış suyun hayati derecede önemi bulunmaktadır. Bol tükettiğimizde tokluk hissi vererek kilo almamızı engelleyen su, yediğimiz yiyeceklerin sindiriminde, emiliminde, vücut açısından zararlı maddelerin vücuttan atılmasında, vücut ısısını koruyarak vücudun hep aynı ısıda kalmasında, asit-baz dengesini sağlanmasında sorumludur. Bu görevler suyun hayati önemini ortaya koymaktadır.
Uzmanlar, suyun başka bir özelliğine daha dikkat çekmişlerdir. Beynimizin %90’ının sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, su içerek baş ağrısından bile kurtulabileceğimizi belirtmektedirler.
Toplumda su ile ilgili bilinen çok yanlış inanışlar vardır. Uzman doktorlar, sabah kalktığımızda ilk iş olarak ve gece yatmadan önce içtiğimiz bir bardak suyun, tokluk duygusu vermesi yönünden önemli olduğunu söylüyorlar. Bol su içerek idrarla birlikte vücuttan yağ atılamayacağını, zayıflatıcı etkisinin suyun yağ atma bakımından değil, suyun bize vermiş olduğu tokluk hissinden kaynaklandığını belirtmektedirler.
Çoğu insanın yakındığı baş ağrısı rahatsızlığının en önemli nedenlerinden birinin susuzluk olduğunu belirten uzmanlar, bunu da beynimizin %90'ının sudan oluşmasına bağlamaktadırlar. Bunun için susuzluğun ilk belirtileri arasında beyin fonksiyonlarında azalma görülmektedir. Bu tür durumlardan kaynaklanan baş ağrıları ilaç kullanılmaksızın yalnızca su içmekle bile tedavi edilebilmektedir.
Yaşamsal kaynağmız suyun diğer faydaları da şu şekilde sıralanıyor : Suyu çok tüketen insanlarda yaşlanma belirtileri az tüketenlere oranla daha geç ortaya çıkar. Kalbimizde oluşabilecek ritim bozukluğu rahatsızlığı riskini azaltır. Kepek oluşumunu ve saç dökülmesini önler. Rahat sindirimi sağlarken kabızlığa da iyi gelmektedir. Vücudumuzun direncini artırırarak hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar. Tıpkı bir motorun yağlıyken rahat çalışması gibi böbreklerin daha rahat çalışmasını sağlar.
Aramalar: suyun faydaları, su içmenin yararları, bol su tüketmenin faydaları nelerdir, çok su içmek zararlı mıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder