Cilt Bakımında En Çok Yapılan Hatalar ve Alternatif Çözümleri:
Dermatologlar(Cilt Bakım uzmanları), cilt bakımı için en çok yapılan hataları açıklıyor. Bu konular üzerinde dikkat etmenizi öneriyoruz. İşte cilt üzerine bilinen yanlışlar ve çözümleri...
Bacaklarınızı tıraş ederken tıraş kremi yerine, sabun ya da vücut şampuanı kullanıyorsunuz?
Zararı: Tıraş jelleri ya da kremleri, jilete üstünde kayabileceği pürüzsüz bir yüzey sağlayarak cildin kızarmasını ve minik kesikler oluşmasını engeller. Pek çok sabunun etiketinde “nemlendiricidir” yazmasına rağmen, sabunlar cildi tıraş esnasında korumazlar bu yüzden de tıraş sonrasında bacaklarınız pul pul görünebilir.
Yönteminizi değiştirin: Mutlaka kadınlara özel bir tıraş kremi kullanın ama sakın bir erkek tıraş kremi kullanmayın. Kadın traş kremleri cildi dinlendiren ve nemlendiren; cildi pullanma ve yara bereye karşı koruyan bitkisel özler içerir. Örneğin bir sonraki traşınızda cildi tıraşa hazırlayan Gilette Satin Care’i tercih edebilirsiniz. Eğer acil bir durumda kalırsanız tıraş kremi yerine saç kremi kullanabilirsiniz.
Çenenizdeki o kocaman sivilceyi fark ettiğiniz an kendinizi tutamıyor ve sıkıyorsunuz?
Zararı: Dermatologlar hep bundan bahseder; sivilceleri patlatmak uzun vadede daha büyük sıkıntılara ve izlere yol açar. Sivilcenizi sıktığınızda, gözeneği tıkayan her ne ise dışarı çıkar ama büyük kısmı içerde, cildin altında kalır. Ama nedense her seferinde yine de sivilcenizi sıkmak, çirkin bir soruna güzel bir çözüm gibi gelir.
Yönteminizi değiştirin: Bunu yine de yapacaksanız, en azından doğru yöntemle yapın. Öncelikle sivilce ve siyah noktalar için özel tasarlanan metal çubuklardan birini alın. Aleti ve sivilceyi alkol ile silin. Ardından çıkıntıyı yumuşatmak için ılık bir kompres uygulayın (ıslak bir bez gibi). En sonunda çıkarıcı aletin deliği ile sivilceyi aynı hizaya getirin ve tam aşağıya doğru ittirin. Bu yöntemi sadece ucu görünen sivilceler ve siyah noktalarda kullanın. Derin kistlerde kullanmanız onları daha kötü hale getirecektir. Ama her zaman için en iyisi; bir dermatoloğa gidin ve o büyük sivilceyi uzmanın ellerine bırakın, bu sayede bir kaç saat içinde kaybolabilirler. Bir başka sivilceyle savaş yöntemi de yeni bir cihaz. Zeno adındaki bu cihaz pille çalışıyor ve ısı terapisi yöntemi ile sivilcedeki bakteri faaliyetini bitirip, beyaz uçlu sivilceye dönüşmesini engelliyor.
Makyaj fırçalarınızı nadiren temizliyorsunuz. Bir tek siz kullanıyorsanız neden uğraşacaksınız ki?
Zararı: Fırçalar, zamanla tam bir bakteri yuvası olabilir. Fırçayı temizlemezseniz, bakteri birikimi direkt cildinize geri döner. Bütün o bakteriler hastalıklara yol açabilecek şekilde gözeneklere yerleşebilir. Bunun yanı sıra kirli fırçalar makyaj malzemesini kolaylıkla alamaz ve fırça, kılları birbirlerinin üstüne yığıldığından makyajınızda lekelere yol açar.
Yönteminizi değiştirin: Kiri ve bakteriyi atmak için, fırçaları temizleyici bir şampuanla haftada bir kez yıkayın. Makyaj fırçalarını yıkamaya zamanı olmayanlar için daha pratik çözümler de mevcut. Örneğin Clinique markasının bu probleme kökten çözüm getirmek için, anti mikrobik teknoloji kullanılarak geliştirdiği fırçalar.
Cildinizin Düşmanları:
Şeker: Şeker cildinizi yağlandıran stres hormonunun daha fazla salgılanmasına neden oluyor. Bu nedenle, şeker tüketiminizi günde en fazla 10 adet ya da 10 çay kaşığıyla sınırlamanız gerekiyor.
Alkol ve Kafein: İkisi de kan damarlarının sıkılaşmasına ve cildin nemsiz kalmasına yol açıyor. Nemsiz ve oksijensiz kalan cilt, donuk mat ve kuru bir hal alıyor.
Sigara: Sigaranın sağlığınız üzerindeki olumsuz etkilerini sıralamaya gerek var mı? Tabii ki, yok. Artık herkes kanserden kalp hastalıklarına birçok hastalığın başlıca sorumlusu olan sigaranın sağlığa olan zararlarını biliyor. Sigaranın sağılığınız için olduğu kadar güzelliğiniz için de büyük bir tehdit oluşturduğunu unutmayın. Çünkü donuk cildin, mat saçların ve erken yaşlanmanın sorumlusu sigara.
Sabun: Cildinizi kurutur. Tıraş jelleri ve kremleri, traş sonrası cildinizde yanma, kuruma gibi problemler yaşatmadan pürüzsüz bir tıraş sağlar.
Arama anahtarları: Cilt bakımında en sık yapılan hatalar, cilt bakımında yapılan hatalar
--> CİLT ve SAÇ BAKIMI, GÜZELLİK, ZAYIFLAMA SAYFASINA DÖN <--
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder