Gaz Yapan Yiyecekler: Gaza Neden Olan Meyveler, Sebzeler

Bazı gıdalar gaz yaptığı için özellikle belirli dönemlerde bunları yemekten kaçınılmalıdır (Ameliyat Sonrası, Bedensel kusurlar vb.). Bunun dışında gaz yapan yiyeceklerin genel listesi aşağıdaki gibidir.

Kabakgiller kapsamındaki sebzeler ( Brokoli, brüksel , lahanası, lahana, karnıbahar, pırasa)
Bakla, nohut, mercimek, fasulye, soya fasulyesi, bezelye gibi baklagiller
Yumurta, süt ve süt ürünleri, ağır kokulu peynirler,
Bira, karbonatlı içecekler(Soda vb), dondurma
Erik, kayısı, elma, muz, kuru üzüm, şeftali, armut,
Şekersiz ciklet, Tam tahıllı ekmek
Kavun, turp, soğan, fasülye, ıspanak, kuşkonmaz, enginar,
Kızartılmış gıdalar, yağlı yiyecekler, kremalı, soslu gıdalar, salatalık, turşu

Yiyecekler dışında gaz oluşumuna neden olan diğer yanlışlarda şunlardır:
Yemeği acele ve hızlı yeme
Yemek sırasında fazla konuşmak­tan dolayı fazla hava yutma
Öğün atlama ve diğer öğünde fazla yemek yeme
Liften fakir gıdalarla beslenme
Gıda alerji­si
Sigara ve alkol
Hareketsiz yaşam
Adet dönemleri ve gebelik
Mide çıkışını daraltan sorunlar, midenin sarkması, mide fıtığı, midenin faz­la genişlemiş olması, sindirim salgılarının yetersizliği, mide bağırsak enfeksiyon­ları, bağırsakların gıdalara hassas olma­sı, ülser, reflü gibi hastalık­lar
Bazı ishal ilaçları
Stres
Dar giysiler


Konuyla ilgili aramalar: gaz yapan yiyecekler , gaz yapan meyveler , gaz yapan sebzeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder