PATLICANIN FAYDALARI
Yüksek oranda life sahip olan patlıcan aynı zamanda düşük kalorisiyle sağlıklı beslenmenin tartışılmaz besin maddelerinden biridir. Patlıcanın içerisinde bulunan magnezyum, c vitamini, B vitamini, niasin, kalsiyum ve özellikle dış kabuk kısmında bulunan nasunin olarak tanımlanan kimyasal maddeler vardır. Özellikle nasunin hücre hasarlarının yenilenmesinde, çeşitli toksinlerin vücuttan atılmasında katkı sağladığı gibi kansere karşı korumada oldukça etkin bir rol oynamaktadır. Tüm özellikleri ile vücut için son derece yararlı besinlerden olan patlıcan ile ilgili olarak, halk arasında yanlış şekilde bilinen bilgiler bulunmaktadır. Nasunin aynı zamanda vücutta bulunan fazla demirin doğal yollardan atılmasını sağlayan bir pigmenttir. Ancak bu sebeple anemik rahatsızlıklara sahip olan hastaların patlıcanın kullanımını daha kontrollü olarak yapması tavsiye edilmektedir. Alacalı olarak bilinen yöntemle dış kabuğunun tamamen soyulmadan kullanılması, kızartma olarak kullanılmaması, bunun yerine közlenmiş veya diğer sebzelerle birlikte tencere içerisinde pişirilerek tüketilmesi, patlıcandan maksimum şekilde fayda sağlayabilmenin tavsiye edilen yollarıdır.Patlıcanın doğru şekilde tüketilmesi sinirlerin yatıştırılması, tansiyon düşürmesi, kalp çarpıntılarına iyi gelmesi, bağırsakları yumuşatması, idrar sökücülüğü, kandaki kolesterol seviyesinin düşmesi, damar tıkanıklıklarına iyi gelmesi, karaciğer ve pankreasın çalışmasını düzenleyici etkiler, kansızlığa karşı olumlu etkiler, böbrek ağrıları ve yanmalarına karşı iyi gelmesi, basura karşı etkili bir savunma ve kilo verme için çeşitli etkiler gibi vücut sağlığı açısından pek çok faydalı sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur.
İlgili aramalar: patlıcanın faydaları neler? patlıcanın sağlığa yararları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder