Anensefali neden olur?
Anensefali kafa kemiklerinin ve bazı vakalarda beyinin tamamının olmaması, fetüsün doğru yönde gelişememesi anomalisine tıp dilinde verilen isimdir. Anensefali hastalığının oluşumunda annenin sağlığı veya hamilelik süreci içerisindeki çevresel etkiler neden olabildiği gibi genetik bazı işaretlerinde neden olması olasıdır.Genel olarak Folik asit, bakır, çinko eksikliğine bağlı olarak oluşan bu hastalık, bir takım çevresel ve toksik etkiler nedeniyle de oluşabilmektedir. Anensefali anomalisine sahip bebeklerin yüksek oranda doğmadan önce, doğanlarında doğduktan çok kısa bir süre sonra ölmeleri nedeniyle ve dahası hastalığın hiçbir tedavi yöntemi olmaması sebepleriyle, anensefali teşhisi konan vakalarda, uzmanlar hamileliğin sona erdirilmesi önerisinde bulunabilirler.
Tedavisinin bulunmayışı, doğumdan sonra ölmesi sonucu ebeveynlerde oluşturacağı psikolojik rahatsızlıklar, bakım sürecinin oldukça pahalı olması ve sadece yaşatmaya çalışırken birçok eziyet çekmesi gibi sebepler yüzünden, anensefali hastalığına yakalanmış olan bebeklerin, daha hamilelik sırasında hamileliğin sonlandırılması en doğru çözümdür. Hamileliğin ilk safhalarından itibaren uzmanlar tarafından kontrol altında tutulan anneler, anensefali teşhisinin erken konularak, çözüme daha çabuk ulaşılmasında önemli bir rol oynar.
İlgili aramalar: anensefalinin nedenleri nelerdir? anensefali neden olur? bebek neden beyinsiz doğar? bebeğin beyninin olmayışının nedenleri neler?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder