Spiral Hamile Kalmayı Kesin Önler Mi?

SPİRAL TAKTIRMAK HAMİLE KALMAYI ENGELLER Mİ?

Spiral dünyada yaygın olarak kullanılan güvenilir doğum kontrol yöntemlerinden bir tanesidir. Yine de doğum kontrol yöntemlerinin hemen hepsinde olduğu spiral taktırmak da %100 koruma sağlamayabilir. Doğum kontrol yöntemlerinde başarı oranını hesaplamak için özel bir ölçek bulunur. Bu ölçeğe Pearl Endeksi denir. Pearl endeksinde 1 sene boyunca 100 kadına doğum kontrol yöntemlerinden bir tanesi uygulanır ve bunun başarı oranı hesaplanır. Pearl endeksine göre 1 sene boyunca spiral taktıran her 1-3 kadının hamile kaldığı görülmektedir. Başarı oranı %100'e yakındır fakat %100 değildir.

Spirallerin kullanım ömrü türüne göre değişmekle birlikte 3 ila 10 yıl arasında değişmektedir. Spirallerin kullanım süresi sonunda değiştirilmeleri gerekmektedir. İçeride kalması bir zarar vermese bile spiralin gebeliği önleyici etkisi olmayacağından hamile kalınabilir. Hormonlu spiralin kullanım ömrü 3 senedir. Bu süre sonunda değiştirilmeleri gerekmektedir.

İlgili aramalar: spiral taktırmak gebeliği kesin önler mi? spiral hamile kalmayı engeller mi? spiral %100 hamile kalmayı önler mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder