Zayıflama haplarının farklı işleyişleri vardır. Kimi iştah merkezini kontrol eder, kimi tokluk hissi verir, kimi ise hormonal bir takım değişikliklere neden olur. Farklı durumlar için farklı zayıflama hapları bulunmaktadır. Zayıflama hapları, iştah merkezimi kontrol etsin, midemi kontrol etsin gibi düşüncelerle kendi kafamıza göre hareket ederek gidip eczaneden alabileceğimiz haplar değildir. Bunların öncelikle hekimler veya beslenme uzmanları tarafından değerlendirilerek, bize konulacak teşhise göre ayarlanacak tedavi programında ciddi bir şekilde kullanılması gereken son derece önemli ilaçlardır.
Zayıflama hapı kullanması gereken kişiler 5-15 kilo fazlası varsa bunu bir beslenme uzmanı ile danışarak, beslenme uzmanının da beraberinde bir endokrinoloğa, dahiliye uzmanına veya gerekirse bir kardiyoloğa yönlendirerek kişinin fazla kilo almasında , fazla kiloya sahip olmasının altında farklı bir neden var olup olmadığı araştırıldıktan sonra ilaçlar alınabilir. Fakat bu da önceden de söylediğimiz gibi bir program çerçevesinde olabilir. Her ilaç, her insanın bünyesine uygun değildir ve her zaman kullanılmaz. Eğer kişide tansiyon varsa, diyabet öyküsü varsa, böbrekleriyle veya midesiyle ilgili bir problem yaşıyorsa belirlenen dozlar hekim kontrolünde gözlemlenir. Bu dozlar ışığında kişide bir yan etki oluşturmuyorsa beslenme planıyla beraber kullandırılabilir. Her şeyden önce kişinin doğru beslenmesi sağlanmalıdır. Eski beslenme planımızı değiştirmeden, sağlık problemlerimizi hiçe sayarak, televizyonlardan veya kullanıp zayıfladığını söyleyen kişilerden duyarak kendi kafasından aldığı zayıflama haplarından yarar görmeyecektir aksine zarar göreceği kesindir.
Konuyla ilgili aramalar: zayıflama haplarıyla kilo verilir mi , zayıflama ilaçları kullanmak doğru mudur , hangi zayıflama hapı daha iyidir , zayıflama hapıyla zayıflanır mı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder