Yanımızda yatan birinin horlamasını önlemek için ilk olarak uyuma pozisyonu önemlidir. Horlama daha çok sırtüstü yatarken görülür. Omuz üzerine yan yatarak horlamayı önleyebilir ya da azaltabiliriz. Bu yüzden yanımızda horlamasında rahatsız olduğumuz kişinin pozisyonunu değiştirmek faydalı olacaktır. Yastığımızın durumu da çok önemlidir. Yatarken başımızın ve onunla birlikte çenemizin eğilmesi dokuları birbirine yaklaştırır. Bu yüzden horlama artacaktır. Başımızın daha dik durduğu bir pozisyonda horlamayı azaltabiliriz. Yatarken başımızı biraz yüksekçe bir yastığa koyarsak horlamayı azaltabiliriz. Bu şekilde dil kökünün geriye düşmesi azalacak hemde burunu açarak horlamayı azaltacaktır. Yattığımız alandaki havanın kuru olması da horlamayı arttıran etkenlerden biridir. Yatak odamızın havasının nemli olması burundaki mukoza yapısını da nemli tutacaktır. Bu yüzden horlama azalacaktır.
Bunların dışında horlama önlemek üzerine geliştirilmiş bazı spreyler, nemlendiriciler ve yumuşatıcılar kullanılabilir. Horlama oluyorsa nefes almada bir rahatsızlık söz konusudur ve kişi en rahat nefes aldığı pozisyonda uyuyarak bunun üstesinden gelebilir. Çünkü horlamanın önlenmesi genel durumlar dışında kişiden kişiye de farklı durumlarda ortaya çıkabilir. Horlamamızı engelleyen doğru yatış pozisyonunda rahat edemeyebiliriz. Çünkü aslında solunum açısından rahatsızlık verici de olsa vücudumuz bu pozisyonda yatmaya alışmıştır. Kendimizi doğru pozisyona bir kaç gün zorlarsak vücudumuz buna alışacak ve artık solunum açısından doğru pozisyonda uyumak mümkün olacaktır.
Aramalar: horlama nasıl önlenir , horlamanın çözümü , horlamaya karşı ne yapılabilir , kocam çok horluyor ne yapabilirim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder